Wat wil je: op of achter de kar?

adviesborden

Yesss, morgen begint vandaag! Er is namelijk een fantastische nieuwe stroming op komst in de advieswereld. En ook jij gaat dit merken! Nieuwe inzichten uit onderzoek naar leren en gedragsverandering maken dat organisaties écht succesvoller gaan zijn en zich continu kunnen verbeteren met een vernieuwende aanpak.

Succes kan beter, leuker en kostenefficiënter

De organisatieadviessector staat aan de vooravond van een impactvolle omwenteling. Deze zal de oude werkwijzen veranderen en toegevoegde waarde drastisch verbeteren. Internet heeft kennis vrij toegankelijk gemaakt en ook nieuwe wetenschappelijke inzichten over leren en gedrag helpen om methodieken en aanpakken in organisatieontwikkeling te verbeteren. Kortom, werkwijzen die analyses vergemakkelijken en verbeteren. Veelal door complexe kennis toepasbaar te maken. Maar vooral ook door te zorgen voor meer draagvlak bij de implementatie van verbeteracties door vroegtijdig betrekken van de mensen die het moeten doen. Hierdoor worden succes van hen!

Het betekent dat meer kwaliteit, resultaatverantwoordelijkheid en een verdienmodel dat daarbij past, de norm wordt voor consultancybureaus en de verwachting van haar klanten. 

Eigenlijk vernieuwing zoals dat al heel gewoon is in veel andere sectoren. Nu beslissen zal het verschil maken: spring je mee op die kar en zorg je ervoor dat jij en jouw team écht die sprong vooruit maken? Of is innovatie toch niet jouw ding en loop je liever achter de meute aan met vertrouwde teamsessies, trainingen en ingehuurde expertise? Om telkens weer vast te stellen dat er niets wezenlijks is veranderd en gedrag eigenlijk bij het oude blijft.

Het moet en kán beter, leuker, transparanter en goedkoper. Want een verdienmodel dat is gebaseerd op inspanningsverplichting en betaling per gewerkt uur ontslaat een ingehuurde adviseur van oplossingsgericht denken en efficiënt werken.

Een reële prijsstelling, hoogwaardige service, oplossingsgericht meedenken en het medewerkerpotentieel binnen de organisatie écht aanwenden, zijn voor veel adviesorganisaties nieuw. Maar noodzakelijk én mogelijk. Want in een dynamische wereld moeten oplossingen goed en snel tot stand komen. Daar werken aanpakken uit de 20e eeuw niet meer.

“om te verbeteren moet je veranderen.
Voor perfectie moet je vaak veranderen”

– Winston Churchill –

Onze missie: de beste kennis praktisch toepasbaar

De omslag is gaande en niet meer te stoppen. De grootste en meest innovatieve organisaties omarmen inmiddels deze nieuwe aanpak die ervoor zorgt dat zij blijvend anticiperen, leren en voorop lopen. Adviesborden.nl is opgericht door gedreven experts met een uitgebreide staat van dienst en een passie om vernieuwers als jij te helpen duurzame resultaten te boeken op een betere, goedkopere en leukere manier dan je gewend was.

Wij lopen voorop in de nieuwe adviesstroming en geven je toegang tot de beste inzichten en methodieken op het gebied van bedrijfskunde, organisatieverandering en HR. We werken op basis van evidence based data en brengen de complexe materie terug naar een bruikbare kern. Praktisch en begrijpelijk voor iedereen. We willen jou en je team informeren en inspireren. Je helpen om zelf doelen beter en sneller te realiseren en dat ook nog eens met veel meer fun voor iedereen. Eigenlijk organisatieadvies zoals het bedoeld is.

We willen de organisatieadviessector opschudden en vernieuwen. Bedrijfskunde praktisch toepasbaar maken voor iedereen, zodat je met meer draagvlak een beter resultaat haalt. Daarom is ons motto: create your own succes!

Je gaat nog veel van ons horen en hopen je snel te ontmoeten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken alleen functionele cookies op deze website om je gebruikerservaring te verbeteren. Dus geen marketing en tracking cookies.