Maak de RI&E extra betekenisvol met  WerkplekGuard!

RI&E invoeren

De traditionele aanpak van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is vaak beperkt tot saaie rapporten die in bureaulades verdwijnen, totdat er controles plaatsvinden. Maar dat is verleden tijd met WerkplekGuard! Onze revolutionaire aanpak maakt het werken aan werkplekveiligheid leuk en succesvol.

Een Risico Inventarisatie & Evaluatie (hierna RI&E) is echter veel meer dan alleen een papieren document. Het is een dynamisch proces dat voortdurende betrokkenheid vereist. Het is essentieel om de RI&E actief op de werkvloer te houden, regelmatig te evalueren en bij te werken. Dit zorgt ervoor dat uw organisatie zich bewust blijft van nieuwe risico’s en passende maatregelen neemt.

Met WerkplekGuard vertalen we de brei van informatie uit de RI&E rapportage dan ook naar kernachtige en visuele inzichten over de belangrijkste risico’s. En dankzij de interactieve gameplay kun je op een speelse maar professionele manier oplossingen voor de risico’s in kaart brengen. WerkplekGuard geeft de RI&E een nieuwe dimensie!

Wij geloven in een praktische en resultaatgerichte aanpak. Onze missie is om  de RI&E daadwerkelijk impact te laten hebben en te leiden  tot structurele verbeteringen op de werkvloer. Daarom presenteren we met trots onze oplossing: de WerkplekGuard. Ontwikkeld in samenwerking met Arbo-dienstverlener Van Brederode Arbeid & Gezondheid .

Bovendien is de RI&E nu meer dan ooit een prioriteit.
De Inspectie Sociale zaken en Werkgelegenheid (inspectie SZW) heeft de RI&E hoog de op de agenda staan. Ze hebben aangekondigd dat ze hier nog actiever op zullen toetsen. Het is dus van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw RI&E up-to-date is en aantoonbaar werk. Niet alleen om mogelijke sancties te voorkomen, maar ook om een veilige en prettige werkomgeving te creëren waarin medewerkers kunnen excelleren.

De WerkplekGuard gaat je helpen

De WerkplekGuard is een revolutionair instrument dat ervoor zorgt dat de aanbevelingen uit de RI&E tot leven komen. We maken op een alledaagse en leuke manier de vertaalslag van de RI&E naar concrete verbeteringen op de werkvloer, samen met de medewerkers.

De innovatieve methodiek van de WerkplekGuard betrekt medewerkers actief bij het identificeren en implementeren van verbeteringen. Het wordt nu eenvoudiger dan ooit om arbo-risico’s om te zetten in concrete acties die onderdeel worden van de dagelijkse praktijk

Wat maakt de WerkplekGuard zo bijzonder?

Het draait allemaal om betrokkenheid en draagvlak. Met de WerkplekGuard kunnen jullie medewerkers de geconstateerde risico’s omzetten in verbeteracties die zij zelf initiëren. Door hen actief en direct te betrekken bij het proces, ontstaat er een gevoel van eigenaarschap en motivatie om verandering teweeg te brengen. Veiligheid en verbetering worden niet langer een ver-van-mijn-bed-show, maar iets wat in het hart van de organisatie wordt geïntegreerd.

De WerkplekGuard maakt gebruik van gamification en visualisaties, waardoor het proces leuk en toegankelijk is voor iedereen.

Klantervaringen

Verschillende klanten van ARBO-diensten ervaren dat de WerkplekGuard zorgt voor een aanzienlijke toename in betrokkenheid, een versterkte veiligheidscultuur en een vlotte implementatie van verbeteracties. Daarom bieden wij deze methodiek nu ook aan iedereen aan.

Om ervoor te zorgen dat het effect van de methodiek maximaal zijn en medewerkers direct enthousiast aan de slag gaan, hebben we  de adviseurs van onze partner bereid gevonden om  de eerste bijeenkomst op jullie locatie kosteloos te begeleiden. Zo leer je  de werking van de methodiek. Daarna kun je zelf aan de slag en ben je in staat om meerdere teams en afdelingen te  betrekken bij deze manier van werken. Maak veiligheid een prioriteit en geef de WerkplekGuard een kans.

Wil je meer weten over het zelf inzetten van de WerkplekGuard? Bel ons of bezoek onze website en laat WerkplekGuard jouw organisatie transformeren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jullie RI&E een nog krachtiger instrument wordt dat leidt tot concrete verbeteringen en een veiligere werkomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken alleen functionele cookies op deze website om je gebruikerservaring te verbeteren. Dus geen marketing en tracking cookies.